Tässä munat asuvat jo Vesan kotona.
Ohjeen mukaan munia täytyy käännellä kolme kertaa päivässä 180-astetta. Päädyimme "aikatauluun", jossa munia käännetään klo. 8.00, 16.00 ja 24.00, kahdeksan tunnin välein. Tarkistimme kosteuden ja lisäsimme vettä astiaan tarpeen vaatiessa, yleensä aina aamuisin ja iltaisin.
Aluksi heräsimme myös öisin tarkistamaan lämpötilan, jotta se pysyy 37 celsiusasteessa.
Haudonta-aika kananmunalle on 21 vuorokautta haudonnan alkamisesta. Aina ei voi sanoa varmuudella koska haudonta on alkanut joten joskus muna kuoriutuu muutamaa päivää ennen - tai jälkeen.
Aloitimme haudonnan 27.3.2017, joten arvioitu kuoriutumisajankohta sijoittuu näin ollen 16-18.4.2017.
Ensimmäinen läpivalaisu
Ensimmäisen läpivalaisun voi tehdä jo muutaman haudontapäivän jälkeen. Munassa pitäisi näkyä pikku hiljaa verisuonia sekä pieni alkio, jos muna on lähtenyt kehittymään. Läpivalaisussa käytimme tavallista taskulamppua. Seuraavalla videolla valaisimme munat ensimmäistä kertaa 30.3.2017.
Ja tässä hämmentynein, innostunein ja hieman epäluuloisin mielin ensimmäisen valaisun jälkeen. Mitä munissa näkyikään...
...MUNISSA NÄKYI ELÄMÄÄ! Onnelliset munaemot pääsevät jatkamaan hautomista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti